Artikler om børns søvn
All
Fagartikel
Normal baby- og børnesøvn
Forskning om søvn
Sikker Samsovning
Søvntræning
Artikler om børns søvn
+
Enhver, der har passet et lille barn, vil genkende tegnene. Det har fået for lidt søvn eller sprunget en lur over, det er gnavent, grædende og i dårligt humør, og det kan eller vil ikke falde i søvn. Det er "overtræt". Men er sådan noget virkelig muligt – at være mere træt end træt?
Søvn: "Hvad er der galt med min baby?" spørger nye forældre sig selv, eller "hvad er der galt med mig, siden jeg ikke kan få den her baby til at sove?". Hvis du står midt i dette, er du ikke en dårlig forælder, og din baby er heller ikke unormal.
Læs hvilke simple ting forældre selv kan gøre for at etablere og understøtte barnets døgnrytme. Du kan også se den LIVE Mia har lavet med Moonboon om emnet.
Du kan se babyen er møgtræt – det er bare som om baby ikke vil sove, uanset hvad du så prøver.
Se hvad du kan tænke på og gøre for at komme ud af både mindsettet med 'at ville sove' og selve den fastlåste situation.
Neurodivergerende børn – og børn med sensoriske vanskeligheder i det hele taget – har brug for støtte til søvn på en række forskellige måder. Og det har deres forældre også, for når deres barn ikke sover, sover de heller ikke.
Fokus på eller frygt for overstimulering kan resultere i børn som ikke får mættet deres behov for sanseindtryk. Behovet forsøges så måske opfyldt ved sengetid, hvor barnet roder rundt og ikke falder i søvn. Lyder det bekendt?
Vi fortæller lidt om hvad kolik og refluks er og beskriver hvordan en slyngevugge ofte er et værdsat hjælpemiddel i håndteringen - og overlevelsen - af tiden med et barn der har det rigtig skidt.
Sovende Børn har skrevet et blogindlæg til Moonboon.dk, hvor vi fortæller lidt om søvnhjælp: Hvad man kan gøre for at hjælpe sin baby ind i søvnen.
Sovende Børn har skrevet et blogindlæg til Moonboon.dk, hvor vi gennemgår hvordan normal babysøvn egentlig ser ud.
Sovende Børn har skrevet et blogindlæg til Moonboon.dk, hvor vi gennemgår de 10 spørgsmål vi hører mest ang. slyngevugge.