Mette-Sophie Lassen

cand.pæd. | Neuropædagog

Mette-Sophie er uddannet pædagog og har derudover en pædagogisk kandidatgrad fra Norge i educational action research.

Hun har efteruddannelser i NLP, neuropædagogik, autisme samt en pædagogisk diplomuddannelse i projektledelse og organisationsudvikling. Hertil kommer en efteruddannelse i digital markedsføring.

Arbejdsmæssigt har Mette-Sophie erfaring fra vuggestuer, en privat pasningsordning, børnehaver, et opholdssted samt en ungdomsskole. Senest har hun arbejdet som hjemmevejleder for voksne med kognitive vanskeligheder og har i den forbindelse vejledt mange voksne med søvnforstyrrelser. Samtidig har hun stået for opstart af en række forskellige socialpædagogiske projekter.
For tiden hjemmepasser Mette-Sophie sit eget barn på fuld tid.

Mette-Sophie har siden oktober 2018 arbejdet for, at vejledningen til forældre om børns søvn kommer til at være i overensstemmelse med forskningen på området og den viden, vi i dag har om det lille barns udviklingspsykologiske behov.

Særligt at forældre ikke vejledes til at benytte cry it out-søvntræning.

Mette-Sophie er bestyrelsesforperson for Foreningen Sovende Børn.

Mia B. Bjørnfort

Ammevejleder | Blogger

Mia er uddannet frivillig ammevejleder fra både det anerkendte La Leche League og Ammenet.dk.

Mia har vejledt og støttet over 1000 familier i amning, såvel som vejledt i normal baby- og børneadfærd herunder søvn.

Mia har personlig erfaring i søvntræning, da hun med sit første barn modtog og fulgte flere forskellige tilgange - herunder Cry it out.

Mia har tillige erfaring med fødselsreaktioner i kombination med meget grædende barn og det var igennem uddannelserne i amning, hun fik øjnene op for hvor vigtigt det er at styrke forældres tiltro til og reaktion på barnets signaler.

Mia har igennem flere år blogget om søvn og søvntræning og gør sig særligt bemærket ved at tale åbent og ærligt om sine egne erfaringer med urealistiske forventninger til børns adfærd og de problemer det kan medføre.

Mia har med sine 4 børn god indsigt i lavpraktiske løsninger på familielivets udfordringer.

Mia er bestyrelsesnæstforperson i Foreningen Sovende Børn

Camilla Juhl Dorland

Psykolog

Camilla er uddannet psykolog og har skrevet speciale om extinction-baserede søvninterventioner, også kaldet cry it out-søvntræning.
I specialet har hun undersøgt, hvilke konsekvenser søvntræning kan have for barnet, forældrene og tilknytningen imellem dem.

Hun har skrevet artikler om konsekvenserne ved søvntræning til flere danske fagmedier og er blevet interviewet af journalister, der havde brug for en ekspert på området.

Privat er hun mor til to små børn og har derved fået mange erfaringer med børnesøvn og de udfordringer, der kan være med at få barnet til at sove.

Camillas speciale:
Cry it out Søvntræning: Hvordan påvirker extinction baserede søvninterventioner barnet, forældrene og tilknytningen i mellem dem

Camilla er bestyrelsesmedlem i Foreningen Sovende Børn

Tille Vedel Schøler

Psykolog

Tille er autoriseret klinisk psykolog og arbejder både i privat klinik samt er kommunalt ansat. Tille har arbejdet som behandlingspsykolog i et familiehus siden 2015, hvor hun har børn, unge og forældre i terapi.

Tille har ligeledes arbejdet både frivilligt og lønnet med sorg- og angstgrupper for voksne, børn og unge. Tille er bl.a. inspireret og optaget af tilknytningsteori, som helt naturligt fylder meget i hendes arbejde.

Da Tille selv blev mor, kunne hun på egen krop mærke den store forandring man gennemgår i den proces. Her stiftede Tille dog også for første gang bekendtskab med søvntræning og Cry it out, bl.a. gennem en ellers meget sød og dygtig sundhedsplejerske. Det strittede imod alt hvad hendes faglighed fortalte hende, og hun blev overrasket over et finde ud af hvor udbredt det er.

Der er ingen tvivl om at denne tilgang til børn kan have betydning både for barnets trivsel og tilknytningen forælder-børn imellem, og hun har derfor ikke været i tvivl om vigtigheden af dette projekt.

Tille er bestyrelsesmedlem i Foreningen Sovende Børn

Freja Lee Lilja

Cand.Jur.

Freja er uddannet jurist og bidrager med et juridisk perspektiv.

Freja er mor til en datter, som ikke sov særlig meget som spæd, og hun blev i den forbindelse anbefalet Cry it out og ammestop gentagne gange både af familie, venner og fagpersoner.

Freja er typen, der ikke gør noget, før det er researchet i dybden, hvorfor hun satte sig for at læse om CIO, og det stod hurtigt klart, at det ikke var en tilgang, hun ville bruge.

Freja ved personligt, hvor frustrerende det er, som mor i massivt søvnunderskud og et barn, der bare ikke vil sove, at der ikke er nok viden om normal børnesøvn, og hvor stor en jungle man sortere kritisk i for at finde frem til guldkorn.

Freja er bestyrelsesmedlem i Foreningen Sovende Børn

Rosa Øllgaard

Psykolog | Familiebehandler

Rosa er psykolog og familiebehandler. Rosa har speciale i børn, traumer og familiearbejde.

Rosa har arbejdet med børn i over ti år og har bl.a beskæftiget sig med udsatte børn og familier på døgninstitutioner, i flygtningelejre og i udsatte familier herhjemme.

Rosa ønsker at bidrage til, hvordan vi hjælper nye forældre til mere realistiske forventninger til børnesøvn. Hun fik selv en datter med kolik og oplevede mange opfordringer til søvntræning og stor problematisering af helt normal babysøvn.

Rosa er udstyret med veludviklet bullshitdetektor og ønsker at hjælpe til mere sprog for normal børnesøvn. Hun ønsker også at hjælpe med, hvordan vi støtter familier til at løse det egentlige problem bag søvntræning; at vi som nye forældre oplever stor isolation og mangel på opbakning og aflastning.

Rosa glæder sig over at kunne bidrage til, at der endelig kommer et sted med kærlig vejledning og artikler om børns søvn ud fra forskning og viden om børns udvikling.

Sofie Bøje

Stud.Cand.Mag.

Sofie er specialestuderende ved Københavns Universitet og kan snart kalde sig cand. mag. i dansk, retorik og dansevidenskab.

Hos Sovende Børn bidrager hun med retorisk brandslukning og presserådgivning.

Privat er hun mor til to små børn, der med hendes egne ord ”hader at sove”.

Hendes motivation for at blive frivillig hos Sovende Børn skyldes en frustration fra hendes første barsel omkring den amme – og søvnvejledning, hun modtog. Hun oplevede, hvordan en normalisering af hendes datters søvn dengang ville have hjulpet i en hård periode med mindre selvbebrejdelse og flere realistiske forventninger.

Sofie håber på, at Sovende Børn kan etablere et fællesskab, samhørighed og støtte som hun selv inderligt manglede under første barsel.

For hende giver det ikke mening, hvordan vi hver især isolerer os under vores barsel i stedet for at styrke og støtte hinanden i forældrerollen.

Camilla K. Mortensen

Stud.Psyk

Camilla læser bachelor i psykologi på Syddansk Universitet i Odense, hvorefter hun har planer om at læse en kandidatuddannelse i psykologi.

Camilla har været studentermedhjælper på flere forskellige forskningsprojekter for hhv. Børne- og Ungepsykiatrien i Vejle og Trygfondens Børneforskningscenter omhandlende emner fra behandling af børn med ADHD/ADD til understøttelse af sprogudvikling hos børn i institutioner og plejefamilie.

Camilla har tidligere været kontaktperson for børn og unge under Odense Kommune, hvor hun tog kursus i forebyggende arbejde for og med udsatte unge.

Camillas motivation for at være med i Sovende Børn er at bidrage til at udbrede den evidensbaserede tilgang til børn og børnesøvn. Derudover vil Camilla gerne bidrage til at forældre får mulighed for at træffe informerede valg, når det kommer til deres børn.

På nuværende tidspunkt har Camilla orlov fra sit studie for at hjemmepasse hendes datter.

Lydia Anna Hvid

Pædagog

Lydia er uddannet pædagog og specialiseret indenfor dagtilbud, dvs. børn i alderen 0-6år.

Lydia bidrager bl.a. med at oversætte engelske artikler og gennemlæse tekster.

Hun håber på at kunne påtage sig mere af det utroligt vigtige arbejde.

Lydias deltagelse bunder ud i et håb om at Sovende Børn kan nå ud til flere forældre, som kunne have stor brug for viden om hvad normal baby og børnesøvn er for en størrelse, så alle børn kan blive mødt i deres behov.

Lydia selv er førstegangsforælder og har erfaring med råd om søvn, som ikke er efter barnets behov eller velbefindende og har takket være Sovende Børn fået ro i maven over at videnskaben har omsorgsfulde briller på.

Vil du være med?

Vi søger frivillige

Vi søger frivillige - og du kan være med.

Foreningen "Sovende Børn" er bygget op omkring frivilligt arbejde, for at sikre at vores materiale er tilgængeligt for alle, uanset økonomiske ressourcer.

Opgaver spænder fra oversættelser, korrektur og at lede efter nyt materiale eller fagpersoner til gennemlæsning af bøger, lytte til podcasts og online foredrag.

Er du en ørn til wordpress og SEO, så leverer vi gerne dit drug of choice til de sene nattetimer (Læs: Cola og pizza).

Er sprog din ting, så har vi en omgang engelske tekster der kunne bruge lidt kærlighed.

Google analytics nørder er i særlig høj kurs - så råb endelig højt, hvis det er dig.

Klik på brevet og se mere.