Links om børns søvn

BASIS – Baby Sleep Info Source er en hjemmeside der tilbyder forskningsbaseret info om biologisk normal spædbarns-, baby-, og børnsøvn.

BASIS ledes af Professor Helen Ball og hendes team fra Durham Infancy & Sleep Centre (Tidligere Durham University Parent-Infant Sleep Lab), og er et samarbejde imellem La Leche League UK, National Childbirth Trust (UK), og UNICEF UK Baby Friendly Initiative, samt Breastfeeding Network (BfN), Association of Breastfeeding Mothers (ABM) og Lactation Consultants of Great Britain (LCGB).

Der er dedikerede afsnit til forældre såvel som fagpersoner. Siden er på engelsk.

Vi afventer oversættelse, hvorefter udvalgte artikler mm. vil tilbydes på dansk på Sovende Børn.

(Se “Vil du være med?” for info om at blive frivillig og hjælpe med f.eks. oversættelse)

The Lullaby Trust skaber opmærksomhed omkring Vuggedød (SIDS), tilbyder ekspertvejledning om sikker søvn for babyer og tilbyder støtte til familier der er ramt af vuggedød eller på anden vis har mistet et barn.

Lullaby Trust har vejledning dedikeret til fagpersoner og selvom vejledningen adskiller sig en smule fra den danske vejledning, så er der god inspiration at hente.

Professor James J. McKenna’s Mother-Baby Behavioral Sleep Laboratory studerer hvordan forholdene omkring søvn reflekterer og modsvarer familiers behov – i særdeleshed hvordan de påvirker mødre, amning, og nyfødtes fysiologiske og psykologiske trivsel og udvikling.

Ved at benytte traditionelle antropologiske og medicinske forskningsteknikker, skærer laboratoriet igennem myter og kontroverser, for at sikre fagpersoner, forældre og nyhedsmedier præcis information om en bred vifte af sengearrangementer, herunder sikker Samsovning. Inkluderet i artiklerne som er gratis at downloade, findes diskussioner om hvad der er at opfatte som normal, sund nyfødt-søvn. Dette perspektiv tilbyder en større korrigering af de mere traditionelle modeller for nyfødt-søvn, som ofte italesættes i vestlige samfund.