Når din baby bare ikke vil sove

Dét kan du gøre når du føler baby ikke vil sove ligemeget hvad du gør

Af Mia Bernscherer Bjørnfort | Juni 2022 | 

Din baby vil ikke sove, men bare spiser og spiser.
Din baby vil ikke sove om aftenen, om natten – og heller ikke om dagen. 
Din baby vil ikke sove selv, skriger bare den ser barnevognen og tremmesengen prøver I ikke engang mere. 

Og du kan se babyen er møgtræt – det er bare som om babyen ikke vil sove, uanset hvad du så prøver.

Sovende Børn har skrevet et blogindlæg til Moonboon.dk, hvor vi fortæller lidt om hvad der kan være på spil, når forældre oplever situationer, der får dem til at tænke at babyen ikke ‘vil’ sove.

Hvad kan være rart at tænke over og hvad kan du faktuelt gøre for at komme ud af både mindsettet med ‘at ville sove’ og selve den fastlåste situation.


Mia Bernscherer Bjørnfort

Mia Bernscherer Bjørnfort

Mia er akkrediteret holistisk søvnvejleder, såvel som uddannet frivillig ammevejleder fra både La Leche League og Ammenet.dk. Mia har personlig erfaring i søvntræning, da hun med sit første barn modtog og fulgte flere forskellige tilgange - herunder Cry it out. Herudover har Mia erfaring med separationsangst i forbindelse søvn, både hos små og større børn, herunder neurodivergente børn. Mia har tillige erfaring med fødselsreaktioner i kombination med meget grædende barn og det var igennem uddannelserne i amning, hun fik øjnene op for hvor vigtigt det er at styrke forældres tiltro til og reaktion på barnets signaler. Mia er bestyrelsesforperson i og talsperson for Foreningen Sovende Børn.