Kære brevkasse

Hvordan får jeg min søn på 2 år til at sove selv længere tid?

Han kan ligges selv efter han er faldet i dyb søvn via amning, men “kalder” så igen efter en halv til en hel time for at blive ammet i Søvn igen.

Har I et forslag ?

Kære du.

Det lyder som om du har en lille en der har rigtig meget brug for dig lige nu.

Der er ikke noget i det du skriver der peger på at dit barn har en adfærd der ligger udenfor normalen – bare lige så vi har det på det rene.

Du beskriver ikke om dette er sådan det altid har været eller om det er noget nyt, så jeg er nødt til at skrive lidt overordnet.

– Ofte kommer forældre til at gå fra barnet “for tidligt”. Det kan ligne at barnet er i dyb søvn, men barnet er stadig opmærksom på sine omgivelser. Prøv at blive liggende længere tid.

– Nogle børn har brug for at forælderen bliver hos det hele aftenen i en periode, hvorefter barnet ikke længere vågner – og forælderen kan gå, når barnet sover dybt “nok” – se første punkt.

– Nogle børn har brug for hjælp til at komme ind i søvnen igen, efter et let opvågning. Hos voksne er lette opvågninger der hvor vi vender os, banker lidt i puden, putter os ind til vores partner. Nogle børn kan ikke dette (endnu) – og har derfor brug for hjælp. Det er ikke et problem og der er ikke noget galt med barnet – det er sådan normal børnesøvn er.

– Hvis du sidder med barnet i armene når I ammer i søvn, så kan det være en ide at prøve at ligge og amme barnet, så barnet falder i søvn liggende. Optimalt det sted barnet skal blive liggende, så barnet ikke flyttes når det sover.
Når barnet ligger i dine arme er det varmt og det bliver “krammet” – og når det lægges kan det blive “vækket” af skiftet til en kold seng uden den faste følelse af dine arme.

Det er ikke sikkert noget af det virker – måske er det bare sådan det er for dit barn lige nu.
Hvis dette er tilfældet, så kan det ofte hjælpe at acceptere det og indrette sig efter det.
Måske du kan lytte til podcasts imens? Se lidt tv på en mobil/pad? Måske du kan sove selv?

Det kan være svært at skulle acceptere at det er tingenes tilstand – så husk hele tiden det lille “lige nu”. Det bliver ikke ved – det er en midlertidig situation og det er en meget kort periode af et helt liv.

Accept er en måde at slippe stressen over situationen – og for rigtig mange forældre er det accepten der er den bedste løsning.

De bedste hilsener Mia

Læs evt. mere via nedenstående link:


Avatar

Sovende Børn

Sovende Børn er en frivillig non-profil organisation. Sovende Børn tilbyder et online univers for forældre og fagpersoner der søger vejledning og information om babyer og børns søvn og søvnproblemer. Formålet er at opkvalificere forældre og fagpersoner til at træffe informerede valg der passer til det enkelte barns søvnsituation.

2 Kommentarer

Brevkasse: Jeg føler mig låst, når jeg skal ligge hos min baby til hver lur og rende ind hele aftenen for at amme hende i søvn | Sovende Børn · april 17, 2020 kl. 3:07 pm

[…] Brevkasse: Min 2årige kalder og vil ammes igen og igen efter jeg har puttet ham […]

Brevkasse: 13 mdr og putning kan tage flere timer, selvom hun er så mega træt. Skal vi skære ned til kun én lur? | Sovende Børn · maj 2, 2020 kl. 6:43 am

[…] Brevkasse: Min 2årige kalder og vil ammes igen og igen efter jeg har puttet ham […]

Der er lukket for kommentarer.