Spørgsmål til brevkassen:

Vi overvejer at flytte vores søn på 7 måneder på eget værelse, fordi vi vågner meget af hans små lyde om natten.

Eget værelse vil også betyde skift fra vugge der hænger i loftet til tremmeseng.

Hvordan laver vi skiftet smartest?
Starter vi med tremmesengen inde i soveværelset, så han er i vante omgivelser?
Eller lader ham sove dagslure i tremmesengen på eget værelse, og til nat i vuggen på soveværelset til at starte med?

Han sover alle lure i lejligheden, og er vant til at blive vugget i søvn i sin vugge.

Venlig hilsen Mor

Kæreste du.

Jeg ville virkelig gerne kunne give en opskrift, men der er bare ikke en. Der er ganske enkelt ikke andet at gøre end at prøve sig frem til en start.

Måske finder I “det der virker” med det samme – måske skal I lave lidt forskellige forsøg, inden I har et overblik over, hvad der virker, og hvad der ikke gør.

En oplagt måde at starte på kunne være at starte, som I plejer, men flytte ham ind i tremmesengen, når I selv går i seng.
Det vigtige er, som altid, at I læser jeres barns signaler og husker, at en lille ændring for jer godt kan føles meget voldsom for ham – så alle tegn på, at det er overvældende såsom pjevs, gråd, kalden, bange for sengen/værelset osv. er tegn på, at det skal gå endnu mere forsigtigt og måske – hvis han er rigtig ked – vente lidt.

Uanset hvor gerne I vil have ham på eget værelse, så er det vigtigt, at I virkelig lytter til ham, når I roligt forsøger jer frem. Er det overhovedet noget, som virker for ham – eller må I acceptere, at han bare ikke er klar? Hvis han ikke er klar, så kan det være fint at huske på, at det kan handle om uger eller få måneder, inden hans udvikling måske er nået til, at I kan prøve igen.

Du skal dog være opmærksom på, at når du flytter ham til eget værelse, så kan I opleve at  han vil vågne mere op, hvis han har lette opvågninger – og det er derfor en god idé selv at gå tidligt i seng, så du/I er klar til lidt mere natteroderi.

Men – det kan jo også være, han bare sover – det kan ingen vide.

Jeg lægger et link nedenfor, hvor jeg har beskrevet et forslag til en måde at lære barnet at sove i egen seng og/eller på eget værelse.

De bedste hilsener Mia

Kategorier: Brevkasse

Mia Bernscherer Bjørnfort

Mia Bernscherer Bjørnfort

Mia er akkrediteret holistisk søvnvejleder, såvel som uddannet frivillig ammevejleder fra både La Leche League og Ammenet.dk. Mia har personlig erfaring i søvntræning, da hun med sit første barn modtog og fulgte flere forskellige tilgange - herunder Cry it out. Herudover har Mia erfaring med separationsangst i forbindelse søvn, både hos små og større børn, herunder neurodivergente børn. Mia har tillige erfaring med fødselsreaktioner i kombination med meget grædende barn og det var igennem uddannelserne i amning, hun fik øjnene op for hvor vigtigt det er at styrke forældres tiltro til og reaktion på barnets signaler. Mia er bestyrelsesforperson i og talsperson for Foreningen Sovende Børn.