Hej.

Min kæreste og jeg står i lidt et dilemma, vi er nemlig ikke enige om hvordan putningen af vores 7 måneder gamle søn skal foregå.

Vi samsover, med vores søn lige i smørhullet. Det var egentlig ikke vores ønske, men det er det behov han har pt., og det er vi enige om at respektere. Vi har en aftenrutine som vi også er enige om, og som der fungerer godt. Udfordringen er at når far putter, så ligger man i ned i sengen indtil man falder i søvn. Man kan fint snakke og nusse med sin bamse, men man skal ikke en hel masse. Når jeg putter får han derimod lov at tumle rundt al det han vil.

Vi er i tvivl om vores søn godt kan håndtere den forskel allerede nu, som 7 måneder gammel, eller om vi er nødt til at finde et kompromis og ensrette vores putningen mere?

De bedste hilsner.

Kæreste du.

Det lyder som om I langt hen af vejen er ret enige om tilgangen til jeres barn og kun lige adskiller jer ved hvordan I ønsker jeres baby opfører sig under putningen.

Jeg er nysgerrig på hvordan jeres baby trives med de forskellige versioner af putningen?
Nyder han at tumle rundt når du putter?
Kan han fint ligge med far, når far putter?

Som udgangspunkt er der intet i vejen for at I putter på hver sin måde – sålænge det virker for baby og for jer.
Hvis det derimod ikke virker for baby, så kan det være en ide at kigge på at “ensrette” putningen, som I også selv er inde på.

Der kan I så med fordel kigge på hvordan baby reagerer på putningerne – hvilken en virker “bedst”?
Hvis baby tumler glad rundt til han falder omkuld, men omvendt skal have rigtig meget hjælp og måske også bliver lidt ked når han skal ligge stille, så kan I prøve at lave en ny putterutine ud fra de signaler jeres baby sender.

Det er ikke sikkert I er nødt til at have helt ens putninger – det kan sagtens være nok at tilpasse lidt. Måske I skal prøve jer lidt frem over nogle uger,

I forhold til fars ønske om at ligge ned under putningen, så kan I opleve at det vil blive sværere og sværere for baby, da baby begynder at blive mere motorisk og have brug for at bearbejde dagen inden han skal sove. Det gøres ofte ved at bumle lidt rundt – eller ved at blive vugget/krammet/nusset. Den stimulering barnet får ved at bevæge sig eller modtage fysisk berøring, er for mange børn lige dét der får dem til at kunne slappe af i kroppen og putte sig.

I kan altså opleve at far må tilpasse sine forventninger, så de modsvarer barnets udvikling  – det fungerer nemlig rigtigt dårligt at gøre det omvendt, så barnet skal tilpasse sig urealistiske forventninger.

De bedste hilsener Mia

Læs evt. mere via nedenstående links:

Kategorier: Brevkasse

Avatar

Sovende Børn

Sovende Børn er en frivillig non-profil organisation. Sovende Børn tilbyder et online univers for forældre og fagpersoner der søger vejledning og information om babyer og børns søvn og søvnproblemer. Formålet er at opkvalificere forældre og fagpersoner til at træffe informerede valg der passer til det enkelte barns søvnsituation.