Er det vigtigt at mor og far har samme putterutiner?

Jeg (mor) synger godnatsang, mens far ikke gør. Han falder cirka lige hurtigt i søvn uanset hvem af os der putter ham.

Og er det bedst at holde sig til den samme vuggevise, eller kan jeg skifte mellem en masse? Jeg er ved at være lidt træt af at synge “jeg ved en lærkerede” 😜

Vores søn er 7 måneder.

Venlig hilsen Mor

Kæreste du.

Du spørger, som mange andre forældre, om det er vigtigt, at barnets forældre putter på samme måde.

Svaret er træls – for det må blive et: “Det kommer an på barnet”.
Nogle børn kan sagtens navigere i, at mor, far, mormor, farfar, dagplejeren og babysitteren putter på hver sin måde. Nogle børn har brug for, at der er nogenlunde samme putning.

Du burde uden problemer kunne skifte imellem forskellige sange dog – men det kan sagtens ske, at I finder nogle enkelte, som “virker” bedre end andre.

Det er ikke ualmindeligt, at man har sunget den samme sang så mange gange, at man kan synge den uden at tænke over det – imens man f.eks. ser tv og hopper på yogabold.

De bedste hilsener Mia

Læs evt. mere via nedenstående links:

Kategorier: Brevkasse

Mia Bernscherer Bjørnfort

Mia Bernscherer Bjørnfort

Mia er akkrediteret holistisk søvnvejleder, såvel som uddannet frivillig ammevejleder fra både La Leche League og Ammenet.dk. Mia har personlig erfaring i søvntræning, da hun med sit første barn modtog og fulgte flere forskellige tilgange - herunder Cry it out. Herudover har Mia erfaring med separationsangst i forbindelse søvn, både hos små og større børn, herunder neurodivergente børn. Mia har tillige erfaring med fødselsreaktioner i kombination med meget grædende barn og det var igennem uddannelserne i amning, hun fik øjnene op for hvor vigtigt det er at styrke forældres tiltro til og reaktion på barnets signaler. Mia er bestyrelsesforperson i og talsperson for Foreningen Sovende Børn.

1 Kommentar

Brevkasse: Far og jeg putter meget forskelligt - bør vi finde et kompromis og ensrette vores putning? | Sovende Børn · juni 5, 2020 kl. 10:51 am

[…] Er det vigtigt, at mor og far har samme putterutiner? […]

Der er lukket for kommentarer.