Hej.

Jeg har en pige på 6 uger, som pludselig er blevet meget ked og urolig. Både i hendes vågne tid og i hendes lure.

Hun har ellers taget lure på 1-2 timer, men hun er nu begyndt at græde flere gange efter putningen, og jeg kan rende til barnevognen 5-8 gange før hun falder ordentligt i søvn og sover omkring en halv time til en time.

I hendes vågne tid virker hun træt og er meget grædende.

Hvad kan dette pludselig skyldes?

Kæreste du.

Det lyder til at du har en baby der har brug for noget andet end barnevognen lige nu.

Du beskriver ikke situationen særligt meget, men i den alder har mange babyer brug for kropskontakt for at sove godt.
Har du mon prøvet at vugge hende i søvn i dine arme og sidde med hende imens hun sover?

Ud fra det du beskriver, så lyder det som om hun er træt og har brug for at få lov at sove med eller hos dig – så hendes nervesystem kan mærke roen og trygheden fra din krop og give hende den tryghed hun skal bruge for at sove.

Måske er det bare lige en fase nu, måske er det jeres nye normal – det er svært at sige med de oplysninger du giver.

Hvad der derimod er helt sikkert, det er at alle babyer har gavn af at sove hos eller med en voksen – kropskontakten regulerer barnet, stimulerer barnets udvikling og er en rigtig dejlig måde for barnet at finde ro.

Hvis man, som mange oplever, har brug for at tage sig af større søskende, husarbejde eller blot har brug for at have hænderne fri – så kan et bæreredskab sikre barnet kropskontakten, samtidig med at den voksne får mulighed for at foretage sig andre ting imens barnet sover.

Måske det kunne være noget for jer at kigge nærmere på?

De bedste hilsener Mia

Læs evt. mere via nedenstående links:

Kategorier: Brevkasse

Mia Bernscherer Bjørnfort

Mia Bernscherer Bjørnfort

Mia er akkrediteret holistisk søvnvejleder, såvel som uddannet frivillig ammevejleder fra både La Leche League og Ammenet.dk. Mia har personlig erfaring i søvntræning, da hun med sit første barn modtog og fulgte flere forskellige tilgange - herunder Cry it out. Herudover har Mia erfaring med separationsangst i forbindelse søvn, både hos små og større børn, herunder neurodivergente børn. Mia har tillige erfaring med fødselsreaktioner i kombination med meget grædende barn og det var igennem uddannelserne i amning, hun fik øjnene op for hvor vigtigt det er at styrke forældres tiltro til og reaktion på barnets signaler. Mia er bestyrelsesforperson i og talsperson for Foreningen Sovende Børn.