Hej brevkasse

Jeg har en datter på 6,5 mdr. Hun er en glad pige i god trivsel, motorisk godt med, spiser godt og generelt bare en dejlig pige. Men når det kommer til aftentid og hun skal sove så er det en anden sag.

Det er rigtig svært at få ro på hende om aftenen, det foregår på en yogabold med White noise på repeat og svøb/tyngdepose.

Hvis jeg lægger hende i min seng og vi putter, evt med godnat flaske, White noise og nus i hår, på pande og ned over næsen, så bliver hun lidt rolig i et kort øjeblik, og så gearer hun mere op (som om hun netop er “bange” for at blive træt og falde i søvn) og ender med at være bund ulykkelig, indtil jeg sætter mig på bolden med hende. Også selvom hun på sengen og i tiden op til putningen har vist alle træthedstegn.

Der er mange opvågninger og der er ofte ikke ret langt imellem dem. 30-60 minutter nogle gange, og jeg føler at jeg nærmest ikke får sovet. Men om dagen i barnevognen kan hun for det meste sove i hvert fald 1,5-2 timer.

Jeg søger gode råd, rutiner og andres erfaringer omkring aktive babyer om aftenen. Andre som også har et barn der ikke falder naturligt til Ro.

Kæreste du.

Det lyder som om du gør alt hvad du kan for at læse dit barn og reagerer omsorgsfuldt på hendes signaler.

Du benytter kontakt, kærlig berøring, white noise og bevægelse – og svøb eller tyngdepose. Du gør alt hvad du kan for at hjælpe hende med at falde til til ro og falde i søvn. 

Du beskriver hyppige opvågninger og du er TRÆT.

Det lyder normalt – det hele. Hun er 6 måneder – hun er midt i en sindsyg udvikling og det kan give enorm uro. Særlig den der “jeg er træt, falder næsten i søvn og NEJ, jeg vil ikke sove” uro. Det kan virke som om der aldrig bare er en rolig putning.

Du beskriver at hun ofte tager en god lur i barnevognen – har I mon prøvet at putte hende i barnevognen til nat? Simpelthen tage den med ind og putte hende i den – evt. efter I har gået en tur udenfor, hvor hun får lidt frisk luft og “en på opleveren”? Det kunne ske at det kunne give et lidt længere “første stræk”, så du ville kunne få nogle timers sammenhængende søvn, inden hendes opvågninger starter? Blot en tanke, for jeg hører absolut ikke noget som helst der peger på at hun eller I har brug for hjælp.

En anden tanke kunne være om hun mon kan/vil falde i søvn i et bæreredskab? I et bæreredskab kan du sagtens starte på yogabolden og langsomt hoppe mindre og mindre og måske – på sigt – komme op og stå og vugge? Igen – kun en tanke.

Så – hvis det er normalt og du allerede gør alt hvad du kan, hvad så?

Støtte, hjælp til at få sovet i løbet af dagen og viden om at det er “lige nu” det er skide hårdt. Det bliver med al sandsynlighed ikke ved på denne måde.

De bedste hilsener Mia

Læs evt. mere via nedenstående links:


Mia Bernscherer Bjørnfort

Mia Bernscherer Bjørnfort

Mia er akkrediteret holistisk søvnvejleder, såvel som uddannet frivillig ammevejleder fra både La Leche League og Ammenet.dk. Mia har personlig erfaring i søvntræning, da hun med sit første barn modtog og fulgte flere forskellige tilgange - herunder Cry it out. Herudover har Mia erfaring med separationsangst i forbindelse søvn, både hos små og større børn, herunder neurodivergente børn. Mia har tillige erfaring med fødselsreaktioner i kombination med meget grædende barn og det var igennem uddannelserne i amning, hun fik øjnene op for hvor vigtigt det er at styrke forældres tiltro til og reaktion på barnets signaler. Mia er bestyrelsesforperson i og talsperson for Foreningen Sovende Børn.