Pavlovs hunde:

Ivan Pavlov, en russisk psykolog, udførte forskning i henhold til, hvordan hunde savlede ved tilstedeværelsen af mad. En dag, mens han arbejdede på sit eksperiment, noterede han sig, at hundene begyndte at savle, før han havde bragt maden ud. Pavlov konkluderede, at hans hunde på en måde havde associeret eksperimentet med den kommende introduktion af mad. Eksperimentet, der demonstrerede eksistensen af klassisk tilvænning (klassisk betingning), var associationen med lyden af en klokke og mad. Pavlov placerede savlmålere på adskillige hunde. Gennem eksperimentet ringede Pavlov med en klokke og gav derefter hundene mad. Og, åbenlyst, efter at have givet dem mad, indikerede målerne savl.

Efter at have introduceret disse to stimuli (klokken og derefter mad) adskillige gange fik Pavlov hundene til at associere disse. Beviset på dette var, at lyden fra klokken alene fik hundene til at savle. Dog skal vi notere os, at de savlede mere, når de fik mad.

Kategorier:

Avatar

Sovende Børn

Sovende Børn er en frivillig non-profil organisation. Sovende Børn tilbyder et online univers for forældre og fagpersoner der søger vejledning og information om babyer og børns søvn og søvnproblemer. Formålet er at opkvalificere forældre og fagpersoner til at træffe informerede valg der passer til det enkelte barns søvnsituation.